La Maison en Bois

Pure rust in het hartje van de Belgische Ardennen

 
Dutch

Wibrin is een onooglijk klein ruraal dorpje dat midden in de Belgische Ardennen ligt. Meer dan een paar straten, een kerk en een kroeg zal u er niet vinden. Als stille getuige van slechtere tijden siert een Amerikaanse legertank de dorpskern.

Het ligt echter wl op de as die Houffalize (autoweg Luik - Luxemburg) over Achouffe (waar de brouwerij van La Chouffe gevestigd is) met La Roche-en-Ardenne (ht toeristische hart van de Belgische Ardennen) verbindt en is dus vlot bereikbaar.

Wibrin is daarenboven de ideale uitvalsbasis om het stroomgebied van de Ourthe te verkennen; te land (eindeloze bewegwijzerde wandelpaden of met de mountain bike) of te water (kanos zijn vlot te huur). De rustgevende en uitgestrekte naald- en loofbossen nodigen uit tot (her)ontdekking. Het Bois de St-Jean staat garant voor dagenlange wandelingen en trektochten in volkomen rust.

Toeristische uitstapje naar bijvoorbeeld Durbuy of Bastogne liggen ook voor de hand. En tijdens de winter is de alpine skipiste van de Baraque de Fraiture heel nabij.